DHL skruvar ner förväntningarna

Paket på väg genom bergstrakter. Foto: DHL

Efter att ha presenterat ett kvartalsresultat med bakslag, justerar DHL sina förväntningar nedåt. DHL har känt av nedgången i branschen.

Tidigare hade den tyska logistikjätten sikte på ett driftsresultat på mellan 6,2 och 7 miljarder euro, men nu har prognosen korrigerats till mellan 6,2 och 6,6 miljarder euro.

- Med tanke på den globala ekonomiska och geopolitiska situationen har vi inte kunnat upprepa de exceptionella åren 2021 och 2022, förklarar Tobias Meyer, VD för DHL, i ett pressmeddelande.

Tobias Meyer är VD för DHL Group. Tobias Meyer är VD för DHL Group. Foto: Deutsche Post DHL Group. Justeringen kommer i kölvattnet av att företaget lagt fram ett kvartalsresultat som visar på en tillbakagång.

En rejäl minskning

Intäkterna för det tredje kvartalet sjönk från 24 miljarder euro 2022 till 19,3 miljarder euro 2023. Det motsvarar en minskning på 19,3 procent.

Driftresultatet för perioden minskade också från 2 till 1,3 miljarder euro, vilket motsvarar en nedgång på 32,4 procent.

Tillbakagången är inte jämnt fördelad över alla DHL:s divisioner. Medan DHL Post & Parcel Germany och DHL Supply Chain faktiskt ökar några procent, backar DHL eCommerce något.

Men den verkliga "blodbadet" sker i DHL Express och särskilt i DHL Global Forwarding. Omsättningen i dessa två divisioner faller med respektive 18,2 och 44 procent.

Källa: DHL