Boozt investerar 500 Mkr på utökad lagerkapacitet i Ängelholm

Boozt Ängelholm. Foto: Boozt

Boozt planerar att utöka lagrings- och genomströmningskapaciteten under treårsperioden 2025-2027, med målet att tillgodose upp till 15 miljarder SEK i nettointäkter.

Företaget kommer att investera 500 miljoner kronor i det nuvarande leveranscentret i Ängelholm för att förbättra utnyttjandet och för att utöka lagrings- och automatiserad sorteringskapacitet för att stödja framtida intäktstillväxt och därmed ytterligare förbättra leveranskostnadskvoten.

Den nuvarande infrastrukturen på Boozt Fulfillment Center tillåter upp till 10-11 miljarder SEK i nettointäkter, vilket innebär en ökning med nära 50%. För att ytterligare dra nytta av företagets investeringar i automation kommer företaget att etablera en ytterligare lagringsanläggning belägen nära det befintliga uppfyllnadscentret, som kommer att fungera som en buffert för stora kvantitetsartiklar och möjliggöra snabb påfyllning av produkter som gynnar lagringskapacitet, utnyttjande och i slutändan avkastning på investerat kapital.

Den nya anläggningen kommer att vara 25 000 kvadratmeter stort och ha möjlighet att utökas över tid. Utbyggnaden av lagringskapacitet och genomströmningsautomatisering kommer att genomföras modulärt och förväntas installeras under perioden 2025-2027, allt efter behov för att stödja tillväxt och förbättringar av produktiviteten.

För att tillgodose eventuell ytterligare framtida expansion, har företaget även säkrat tillgång till en tomt i närheten av den nuvarande anläggningen, vilket förlänger livslängden för det nuvarande fullgörande campuset avsevärt och med potential att etablera ytterligare 140 000 kvadratmeter vid behov.