Infrahubs och Genesta bygger ut Husqvarnas lager i Jönköping

Illustration av Husqvarnas lager i Jönköping Foto: Genesta

Infrahubs och Genesta utökar Husqvarnas lager i Jönköping med 35 000 kvadratmeter, vilket resulterar i en total uthyrningsbar yta på över 80 000 kvadratmeter för den nya logistikfastigheten.

Denna expansion är en uppföljning av Genestas förvärv i maj 2023 och stärker Jönköping som knutpunkt för logistik.

– Efterfrågan på logistikfastigheter är fortfarande stark, vilket driver investeringar i moderna och hållbara anläggningar med strategiska lägen, långa hyresavtal och pålitliga hyresgäster. Affären med Genesta bekräftar att Infrahubs har en ledande position och ett attraktivt erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg, VD på Infrahubs.

Fastigheten, som idag är fullt uthyrd till Husqvarna AB, ligger nära E4 och är anpassad för framtidens logistik med fokus på automatisering och hållbarhet.

– Expansionen innebär en betydande ökning av lagerkapaciteten och vi är glada över att kunna erbjuda vår hyresgäst en av regionens största och mest moderna logistikfastigheter, säger David Neil, vd på Genesta.

Utbyggnationen beräknas vara klar i slutet av 2025 och kommer att öka Genestas totala logistikinnehav till cirka 350 000 kvadratmeter. Portföljen inkluderar bland annat ICAcentrallager i Västerås och det nybyggda Enköping Logistikcenter.