Livsmedelsproducenten Cookin AB har tecknat ett hyresavtal med fastighetsföretaget Prologis för en ny anläggning i Rosersberg. Verksamheten startar i mars 2025 och ska samla 100 anställda.
Fastighetsföretaget med fokus på logistikfastigheter har hyrt ut delar av sitt nya logistikcenter, Rosersberg DC4, till Cookin AB, som planerar att utöka sin livsmedelsproduktion. I den nya anläggningen, som täcker 20 000 kvadratmeter, kommer företaget att samla både befintlig och ny personal.
– Det här ger oss möjlighet att samla hela vår verksamhet under ett tak och samtidigt stärka både hållbarheten och kapaciteten för att möta kundernas behov i Norden och fortsätta växa som företag, säger Kristina Lukes, VD för Cookin AB.
Byggnaden har utvecklats med fokus på hållbarhet och har bland annat ett tak med solceller som genererar 168 kW. Dessutom har fastigheten BREEAM “Excellent”-certifiering, energieffektiv isolering och byggmaterial med låg klimatpåverkan. Den är också utrustad med gröna ytor och inomhusväxter för att skapa en hälsosam arbetsmiljö.
– Vi har arbetat nära Cookin för att skapa en yta som motsvarar deras operativa krav, stödjer deras ESG-mål och ligger i linje med deras företagskultur, säger Andreas Berggren, Leasing Manager på Prologis.
Anläggningen är den första i Sverige med ett pelarfritt entresolplan, vilket ökar säkerheten och flexibiliteten. Av de 20 000 kvadratmeterna är 5 875 uthyrda till Cookin AB, medan resterande ytor fortfarande är lediga för nya hyresgäster.
CBRE var rådgivare till Prologis.