BlackRock Alternatives köpte lastmile- och logistikterminal i Örebro

Väghyveln 6, Pilängen Logistics Park. Foto: Slättö

Slättö Value Add I har genom logistikplattformen Evolv avyttrat en pågående utveckling av en lastmile- och logistikterminal i Pilängen Logistics Park i Örebro till BlackRock Alternatives.

Fastigheten omfattar en lastmile-logistikterminal på cirka 4 400 kvadratmeter fullt uthyrd till Budbee samt en generisk logistiktillgång på cirka 14 400 kvadratmeter. Fastigheten, Väghyveln 6, ligger i Pilängen Logistikpark vid E18/E20, sydväst om Örebro. Byggnaderna kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good och inkluderar 500 kW solkraft. Bygget pågår och lokalerna förväntas vara tillgängliga för hyresgästerna från och med tredje kvartalet 2023.

– Vi är glada över att kunna avsluta denna transaktion och ser fram emot att slutföra utvecklingen av dessa två logistiktillgångar i nära samarbete med BlackRock-teamet, säger Lars Axelsson, Head of Evolv och Partner på Slättö Förvaltning.

– Vi är glada över att fortsätta bygga BlackRocks nordiska fastighetsportfölj och ytterligare stärka vårt regionala fotavtryck inom logistik genom detta förvärv. Tillsammans med Slättö ser vi fram emot att utveckla dessa logistiktillgångar, med hållbarhet i centrum, för att stödja den accelererade tillväxten av e-handel, kommenterar Thorsten Slytå, VD och chef för Nordic Real Estate på BlackRock.