Bilprovningen förvärvar och utökar därmed verksamheten

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB Foto: Volvo Construction Equipment

Bilprovningen förvärvar Svensk Maskinprovning AB och utökar därmed sin verksamhet från fordonsbesiktning till att även omfatta tjänster såsom besiktning, certifiering och provning inom maskin- och miljösäkerhet. Genom förvärvet förstärker Bilprovningen sin konkurrenskraft och position på marknaden.

Bilprovningen har ingått avtal med statligt ägda RISE (Research Institutes of Sweden AB) om att förvärva Svensk Maskinprovning AB (SMP) i syfte att utveckla sin verksamhet.

"Bilprovningen är inne i en expansiv fas och förvärvet känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi. Det gör oss betydligt mer konkurrenskraftiga", säger Bilprovningens vd Niklas Stragne.

Breddat tjänsteutbud
Maskinprovningsföretaget erbjuder tjänster inom maskin- och miljösäkerhet och är bland annat ackrediterat för besiktning av alla entreprenadmaskiner, lyftanordningar, portar och hissar. Därtill utför de miljökontroller, certifiering och provning.

"SMP har en närliggande verksamhet och är på så sätt en perfekt match. Utöver synergieffekter kommer förvärvet att komplettera och bredda vårt utbud", fortsätter Niklas Stragne.

Smidig övergång för alla
Maskinprovningsföretaget kommer att drivas vidare under befintligt varumärke och medarbetarna fortsätta att arbeta med sina kunder. Bilprovningen vill på så sätt försäkra alla om en smidig och bra övergång i samband med förvärvet.

Bilprovningen tillträder som ägare till SMP i början av juni 2023.