Nytt samarbete stärker verksamhet i norr

Tempcon in leder nytt strategiskt samarbete med Nyhléns Hugosons i Skellefteå. Från vänster; Pär Marklund, Transportchef Nyhléns Hugosons, Sophia Bylesjö, Platschef för Nyhléns Hugosons i Skellefteå samt Christofer Mattsson, vd för Tempcon Norrland. Foto: Tempcon

Utvecklingen av Tempcons verksamhet i Norrland fortgår och genom ett nytt strategiskt samarbete tas nu nya steg mot att Tempcon Norrland utvecklas som speditör och Logex inom fjärrtransporter. Den verksamhet transportföretaget haft lokalt i Skellefteåtrakten integreras nu i deras produktionslösning som framöver tillhandahålls av Nyhléns Hugosons.

De har övertagit resurser i form av personal och fordon som integrerats i deras egen trafik. Nyhléns Hugosons blir på det sättet en helhetspartner till koncernen och leverantör av temperaturkontrollerade transport- och logistiktjänster i trakterna kring Skellefteå.

"Genom överlåtelsen och det strategiska samarbetet med Nyhléns Hugosons stärker vi våra ställningar i Norrland, säger Christofer Mattsson, vd för Tempcon Norrland. Istället för att vi ska sitta och åka på samma sträckor med två fordon kan vi nu effektivisera våra flöden med bättre ekonomi och högre service till kunderna som resultat. Samtidigt tydliggör vi bolagens roller inom Tempcon här i Norrland.

"Jag ser positivt på att vi får möjlighet att utveckla vår transportverksamhet och samtidigt stärka vår lokala närvaro i Skellefteå, Västerbotten och Norrland. Genom det utökade samarbetet kan vi på ett bättre sätt bidra till effektivare och mer hållbara transporter i Norrland, något som går i linje med vår koncerns hållbarhetsfilosofi", säger Sophia Bylesjö, platschef för Nyhléns Hugosons anläggning i Skellefteå.