Tingstadstunneln och E6 stängs när Västlänkens nya järnvägsbro ansluter

I höjd med Olskroken pågår bygget av en ny järnvägsbro över E6 som ska ansluta Västlänken till spåren i Olskroken. Foto: Trafikverket.

Över E6 i höjd med Olskroken byggs en ny järnvägsbro som ska ansluta Västlänken till spåren i Olskroken. Arbetet med järnvägsbron kommer att påverka trafiken under flera helger framöver. Helgen den 26-28 maj stängs E6, inklusive Tingstadstunneln, helt på sträckan mellan Ringömotet och Olskroksmotet. Trafikanter får välja andra resvägar och räkna med längre restider.

Helgen den 26-28 maj ska ett gjutningsarbete göras och av säkerhetsskäl stängs E6 och Tingstadstunneln helt i samband med arbetet. Det kommer därmed inte vara möjligt att köra E6 genom centrala staden och detta påverkar trafiken kraftigt under delar av helgen.

"Det kommer att bli köer och längre restider. Särskilt ansträngt väntas det bli mellan Kallebäcksmotet och Olskroksmotet på E6 samt vid Munkebäcksmotet och Torpamotet längs E20", säger Robin Holmér, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Ett sätt att planera sin resa i förväg är att ladda ner trafiken.nu-appen eller titta i en GPS-tjänst med restidsberäkning. Reser du med kollektivtrafiken kan du söka din resa i appen Västtrafik To Go för att upptäcka eventuella förseningar eller ändrade körvägar.

Trafiken leds om
Under avstängningen leds norrgående och södergående trafik om till Söder- och Västerleden och Lundbyleden via Älvsborgsbron. Det kan innebära en längre resväg men du undviker områdena där risken för köer är som störst, meddelar Trafik Göteborg.

– Det är så du kommer smidigast fram, och det gäller inte bara för bilister längs E6. Trafiken från väg 40 som ska vidare norrut kan med fördel köra runt staden via Åbromotet och Söder-/Västerleden, främst under de timmar då det är som mest trafik, säger Robin Holmér.

bild
Bild: Trafik Göteborg
bild
Bild: Trafik Göteborg

Fler arbeten på E6
Utöver arbetena med järnvägsbron görs även andra arbeten på E6 vid Kallebäcksmotet som påverkar framkomligheten samma helg.

– Arbetena har koordinerats för att inte störa trafiken under fler helger än nödvändigt. Därför passar Trafikverket på att utföra flera arbeten på samma gång, säger Robin Holmér.

Arbetet med järnvägsbron kommer även att påverka trafiken under tre kommande helger – den 9-11 juni, den 16-18 juni och den 30 juni-2 juli. Då begränsas antalet körfält på E6 mellan Olskroksmotet och Gullbergsmotet, vilket kommer att leda till köer och längre restider – störst påverkan är det helgen den 16-18 juni.

Källa: Trafik Göteborg