Terminal på nästan 32 000 kvadratmeter byggs i Jönköping

Bring bygger ny jätteterminal i Jönköping. Foto: Bring

Leveransföretaget Bring satsar i Sverige och ska bygga en ny terminal i Jönköping. Terminalen blir mer än dubbelt så stor som den nuvarande – och den näst största terminalen koncernen har i Norden. I början av 2025 ska bygget stå klart.

– Terminalen i Jönköping är navet i vår svenska verksamhet. För att kunna fortsätta växa behöver vi öka vår kapacitet i Jönköping med en ny terminal. Den nya terminalen blir vår största och mest moderna i Sverige, säger Hanna Jonasson, director of operations på Bring Sverige.

Den nya anläggningen kommer att ta plats i Södra Stigamo, ett område som ligger strategiskt vid motorvägen. Efter inflytt ska företaget kunna hantera tre gånger så många paket som man kan på den nuvarande terminalen i Jönköping.

Företagets paketvolymer har ökat med 250 procent de senaste fyra åren, och leveransföretaget har en stark tro på att fortsatt tillväxt – speciellt från näthandeln. När verksamheten expanderar görs även satsningar på smart teknik och en högre andel leveranser med elfordon.

– Vi rustar för att ta i bruk långt många fler elbilar än vad vi har idag. Vi har en tydlig ambition som säger att om två år ska alla våra leveranser i Sverige vara fossilfria - så på den nya terminalen blir det fler laddpunkter än på någon annan terminal vi har i Sverige, säger Hanna Jonasson.