Logicenters och Royal Unibrew i stort avtal i Horsens

Logicenters satsar stort i Horsens och påbörjar utvecklingen av en ny fastighet på hela 41 500 kvadratmeter. Foto: Logicenters

Logicenters har nyligen aviserat en betydande expansion i Horsens genom utvecklingen av en ny fastighet på imponerande 41,500 kvadratmeter. Det danska bryggföretaget Royal Unibrew har undertecknat avtalet som den första hyresgästen och kommer att hyra en yta på 8,200 kvadratmeter. Återstående utrymme i fastigheten planeras att byggas på spekulation.

Detta strategiska steg gör att företaget kan inkludera det framstående danska bryggföretaget i sin portfölj, där de kommer att hyra 8,200 kvadratmeter av den nya fastigheten. Samtidigt kommer Logicenters att fortsätta utvecklingen av ytterligare 33,000 kvadratmeter, med målet att hitta nya hyresgäster.

Den nya fastighetens strategiska läge vid E45 ger utmärkta transportmöjligheter och direkt anslutning till både norra Danmark via Århus och södra Danmark och Tyskland.

Thomas Petersen, Commercial Manager på Logicenters i Danmark, kommenterade detta genom att säga:

"Horsens är ett perfekt läge med flera knutpunkter i närheten som möjliggör en starkare närvaro för företaget i Danmark. Vi ser fram emot att expandera på den här platsen eftersom logistikområdet har ett fördelaktigt läge mitt i landet. Detta erbjuder stora möjligheter för bryggföretaget att driva en effektiv logistikverksamhet."

Byggprocessen för företaget i Horsens kommer att ske i två etapper. I slutet av 2024 kommer bryggföretaget att flytta in i sina lokaler, och samtidigt kommer 12,000 kvadratmeter att stå klara för en ny hyresgäst. Den andra delen av fastigheten, omfattande 21,000 kvadratmeter, förväntas färdigställas i slutet av 2025.