Brizo och Indy Beauty rullar igång ett utsläppsfritt samarbete i Stockholm

Hemleverans inom en timme till stockholmare som handlar Indy Beauty på nätet Foto: paolo feser/unsplash

Brizo har etablerat samarbete med Indy Beauty för att möjliggöra hemleveranser inom en timme för stockholmare som handlar från Indy Beauty online. Leveranserna genomförs med huvudsakligen cyklar och utsläppsfria fordon och inkluderar minimalt förpackningsmaterial.

Genom lager i stadskärnan kan e-handelsföretag erbjuda sina kunder i Stockholm snabba leveranser. Först ut att nyttja denna tjänst är Indy Beauty.

Brizo har en lång historia av att erbjuda snabba hemleveranser inom en timme. Huvuddelen av leveranserna kommer att utföras med cyklar, och inledningsvis kommer omkring 70 procent av dem att vara utsläppsfria. Dessutom kommer man att minimera användningen av förpackningsmaterial genom att ersätta kartonger och fyllnadsmaterial med papperspåsar.

– Genom att arbeta med lager placerade centralt placerade i städer kan vi minska utsläpp och förpackningsmaterial, något vi vet att både a-handlare och konsumenter efterfrågar. Vi kommer även att lansera tjänsten tillsammans med fler e-handlare inom kort. Målet är att stockholmarna ska ha tillgång till hållbara expressleveranser från e-handel i samma utsträckning som andra storstäder runt om i världen, säger Dino Todorovic, VD och grundare på Brizo.

Forskning indikerar att snabba leveranser ökar konverteringsgraden och minskar övergivna kundvagnar. Omedelbara leveranser lockar 17 procent fler kunder att fullfölja sina köp, enligt Business Insider, och minskar övergivna kundvagnar med 27 procent, enligt Econsultancy. Dessutom är 30 procent av onlinekonsumenterna villiga att byta leverantör för snabbare leverans, enligt Nielsen. Detta gör snabba leveranser till en konkurrensfördel i dagens marknad.

Det är värt att notera att miljözoner planeras för Stockholms innerstad, där enbart elfordon kommer att få röra sig inom 20 kvarter. Brizo har möjlighet att erbjuda en miljövänlig leveranslösning i denna tid då hållbarhet har blivit allt mer relevant.