Logicenters stärker sin hållbarhetsprofil i Norge

Oda-lagret är en av Norges mest moderna och effektiva logistikfastigheter. Foto: Nrep Logicenters

Nrep Logicenters stärker sin hållbarhet med en av Norges första Breeam Excellent-certifierade logistikfastigheter. Oda-lagret, på närmare 18 500 kubikmeter och certifierat med Breeam Excellent In Use och energiklass A, är ett av Norges mest moderna distributionscenter. Byggnaden har fokus på energiåtervinning, inklusive CO2-baserat kylsystem och solenergianläggningar på taket och fasaden för årlig energiproduktion på ca 1 150 000 kWh.

Eneo Eiendom överlät fastigheten till företaget 2022, där Panelbygg var entreprenör och Eneo Eiendom fortsatte som byggherre. Byggnaden är utformad för hög varuomsättning och effektiv leverans till kunder i Østlandet och representerar ett steg närmare Oda's mål att vara utsläppsfria i byggnation och drift av byggnader senast 2028.

Kristian Aarflot-Nyrud, Förvaltningschef på Nrep, betonar att certifieringen gäller för hela byggnaden, vilket inkluderar inomhusmiljö, ljusförhållanden, giftfria material och andra hälsofrämjande åtgärder. Certifieringen stöder Oda's och Nrep's värderingar och klimatambitioner.