GE Appliances kör nu Einrides autonoma fordon

"Vi tror att robotik och autonom teknologi bör samverka med och för människor för att förbättra arbetet, säger Harry Chase, Senior Director, Central Materials på GE Appliances". Foto: Einride

Fraktteknikföretaget Einride specialiserar sig på digital, elektrisk och autonom transport har nu framgångsrikt implementerat autonoma transporter i ett nära samarbete med GE Appliances, en del av Haier-gruppen. Detta samarbete representerar en betydande framsteg inom integreringen av autonom transport i kommersiella logistikflöden.

Autonoma varutransporter genomförs regelbundet mellan GE Appliances produktionsanläggning och lager i Selmer, Tennessee, på heltid fyra dagar i veckan, med upp till sju transporter per dag. Denna verksamhet bygger på tidigare framgångsrika pilotprojekt i samarbete med GE Appliances. De första testerna utfördes inom företagets begränsade område vid huvudkontoret i Appliance Park under 2021, och det andra på allmänna vägar i Selmer under 2022.

Henrik Green, chef för autonom teknologi på Einride, uttrycker stolthet över samarbetet och hur det gemensamt driver framsteg inom autonom teknologi inom transportsektorn. Detta partnerskap markerar ett viktigt steg mot att befästa den autonoma teknologins roll, även med andra partners på olika marknader.

Fraktteknikföretagets autonoma fordon är en central del av ett övergripande projekt i Selmer, där målet är att skapa ett automatiserat logistikflöde som förbättrar arbetsvillkoren för anställda samtidigt som säkerheten och effektiviteten ökar. Tillsammans med partners som TaskWatch och Slip Robotics implementeras avancerad teknologi, inklusive AI-kameror och autonom lastning, vilket potentiellt kan minska lastningstiderna med upp till 80 procent. Fraktteknikföretagets nätverkspartner, Ericsson, tillhandahåller det privata nätverket som säkerställer pålitlig kommunikation mellan fordon och fjärrövervakaren. Tiffany Heathcott, Einrides första fjärroperatör, är på plats i Selmer för att övervaka de autonoma fordonen.

GE Appliances ser partnerskapet med fraktteknikföretaget som en del av sin nya strategi inom robotik och automatisering. Genom att skapa interoperabilitet mellan olika system strävar de efter att effektivisera fabrikerna och logistikkedjan. Implementeringen i Selmer är inriktad på att minska utsläpp, möjliggöra en ökad fokusering av anställda på strategiska uppgifter och samtidigt eliminera fysiskt krävande arbetsmoment.