ABB satsar på AI och automation med förvärv av teknikbolag

De finansiella detaljerna kring transaktionen har inte offentliggjorts. Foto: ABB

ABB meddelar förvärvet av en majoritetsandel i mjukvaruleverantören Meshmind för att stärka sin forsknings- och utvecklingsverksamhet inom AI, industriell IoT och visionssystem.

Genom detta förvärv kommer bolaget integrera teknologisk expertis inom AI och mjukvara för att etablera ett nytt globalt nav för teknikutveckling, accelerera skapandet av innovativa automationslösningar inom divisionen Machine Automation (B&R).

"AI-driven robotik och automation har potential att omvandla industrier genom att erbjuda ökad flexibilitet och intelligens i linje med globala trender och arbetskraftsutmaningar", säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation. "Detta förvärv möjliggör snabbare utveckling av våra AI- och mjukvarudrivna lösningar, vilket gör automationen mer adaptiv och tillgänglig för företag av alla storlekar."

Meshminds femtio medarbetare kommer integreras med B&R-teamen för teknikutvecklingsprojekt, inklusive visionssystem med djupinlärning, AI-baserade tekniska verktyg och IoT-apputveckling. Sarajevo i Bosnien kommer att fungera som B&R:s nya globala nav för AI och mjukvaruutveckling.

Joerg Theis, chef för divisionen Machine Automation, kommenterar:

"Förvärvet stärker vår framgångsrika relation med Meshmind och etablerar ett nytt globalt teknikutvecklingsnav för B&R. Tillsammans med vårt breda ekosystem kommer denna investering stärka vår kapacitet att leverera lösningar som förenklar våra kunders liv och formar framtidens industrier."