Catena expanderar med ny logistikfastighet utanför Köpenhamn

Fastigheten omfattar 81 000 kvadratmeter tomtyta och ligger på Jernholmen 49 i Hvidovre kommun. Foto: Catena

Catena köper en fastighet i Hvidhovre, Danmark, för 420 miljoner danska kronor. Fastigheten säljs av Bulk Industrial Real Estate AS och hyresgästen är Scan Global Logistics.

Fastigheten är belägen på Jernholmen 49 i Hvidovre kommun, en del av den danska huvudstadsregionen, endast sex kilometer väster om Köpenhamn. Den totala tomtytan är 81 000 kvadratmeter, inklusive en byggrätt för framtida nyproduktion på 17 500 kvadratmeter. De tre befintliga byggnaderna på fastigheten erbjuder en uthyrningsbar yta på över 32 000 kvadratmeter. Affären genomförs som en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde på 420 miljoner danska kronor före avdrag för latent skatt. Säljaren är Bulk Industrial Real Estate AS.

Den nuvarande hyresgästen, Scan Global Logistics, erbjuder globala transport- och logistiklösningar med verksamhet i 45 länder. Hyresavtalet med Scan Global Logistics är 11 år långt, och det förväntade driftsöverskottet uppgår till cirka 22,3 miljoner danska kronor.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med vår nya hyresgäst Scan Global Logistics som är en mycket väl ansedd och expansiv logistikaktör, tack vare den byggrätt som finns på fastigheten kan Catena dessutom erbjuda framtida etableringsmöjligheter i den attraktiva Köpenhamnsregionen, säger Fredrik Renå som är Regionchef Syd och tf Regionchef Danmark på Catena.

Fastighetsbolaget tillträder förvärvet innevarande månad i samband med avtalstecknandet.