Progrits förvärvar danska Tetrasoft

Björn Ekström, koncernchef på Progrits. och Karsten Sand Bloch, VD på Tetrasoft. Foto:Progrits

För att utöka sitt fullständiga tjänsteutbud förvärvar den nordiska mjukvarukoncernen Progrits det danska företaget Tetrasoft A/S, som är en framstående leverantör av lösningar för transport- och serviceoptimering.

Tetrasoft A/S har specialiserat sig på ruttoptimering och hantering av fordonsflottor sedan 1999 genom sina flaggskeppsprodukter MapBooking och MapFleet. Företaget är idag en av de ledande mjukvaruleverantörerna inom detta område i Danmark. Förvärvet är i linje med Progrits strategi att stärka sina vertikala fokusområden, särskilt inom Transportation & Logistics.

– Genom att Tetrasoft blir en del av Progrits adderar vi ett starkt och välskött bolag till gruppen och stärker därmed också vårt totala tjänsteerbjudande för både nya och befintliga kunder. Tetrasoft har flera välutvecklade tjänster och en effektiv ruttoptimeringsalgoritm som kompletterar vårt tjänsteutbud inom Transportation & Logistics. Vi är glada att ha med dem på vår fortsatta tillväxtresa och de uppfyller vårt mål att kontinuerligt stärka våra etablerade vertikala fokusområden, då vi ser flera samarbetsytor och synergieffekter mellan Tetrasoft och andra bolag inom Progrits, kommenterar Björn Ekström, koncernchef på Progrits.

– Vi är stolta över att Tetrasoft, som vi framgångsrikt drivit i över 25 år och nått en marknadsledande position med, nu blir en del av Progrits. Vi kommer tillsammans kunna nå ännu högre höjder. Vårt fokus framöver kommer bli att samarbeta med våra nya systerbolag för att göra våra produkter ännu bättre och våra kunder ännu nöjdare. Vi kommer också att hitta nya kunder och nya marknader för vår ruttoptimering genom dessa samarbeten, kommenterar Karsten Sand Bloch, VD på Tetrasoft.

Tetrasoft A/S blir ett helägt dotterbolag i Progritskoncernen från och med 1:e mars 2024.