KGK expanderar automatiserat lager i Enköping

Packstationerna på logistikcenter i Enköping. Foto: KGK

KGK utökar högteknologiskt lager på logistikcenter i Enköping. Denna satsning inkluderar en ökning av kapaciteten i det automatiserade lagret, utökade plockstationer och möjligheten att tillmötesgå efterfrågan på nya kategorier av reservdelar och tillbehör.

För att möta ökad efterfrågan i Norge har lagret utökats med tre nya plockstationer och fyra Mini Load-kranar, vilket ger en total kapacitet på 170 000 platser jämfört med tidigare 100 000 platser. 

Denna lagerutbyggnad utgör den andra delen av en större investering som påbörjades 2019 och har redan visat sig vara lönsam genom ökad precision i leveranser och effektivare processer. Den första etappen resulterade i minskad felplockning och därmed färre returer, vilket har lett till minskad transportbehov. I samma etapp började företaget även packa och leverera produkter till butikerna i returbackar, vilket har minskat emballageförbrukningen och kostnaderna med 500 000 kr per år.

– En av de mest spännande utvecklingarna med lagerutbyggnaden är att den gör det möjligt för oss att utöka sortimentet till att inkludera delar till elbilar. Vi har redan börjat lagerhålla reservdelar för populära modeller från Tesla samt Volkswagen ID.3 och ID.4. Prognoser pekar på en ökning av olika biltillverkares plattformar fram till 2030 och vi positionerar oss med bland annat större lagerkapacitet för att möta behovet av reservdelar till både eldrivna och traditionella fordon, säger Magnus Almgren, Logistikchef hos KGK.