Automatisering i Corems nya logistikcenter för HMS Networks skapar effekter

Logistikcentret i Halmstad. Foto: Corem

I somras stod det nya, moderna logistikcentret klart på en historisk plats i Halmstad. Det byggdes av Corem i samarbete med byggföretaget NCC för företaget HMS Networks. Företaget har nu varit fullt verksamma i det nya logistikcentret i ett halvår och ser redan effekterna av den ökade lagringskapaciteten.

HMS tillverkar produkter som möjliggör för industriella maskiner att ansluta sig till omgivande system och internet. De senaste årens ökade efterfrågan på företagets produkter krävde en utökad kapacitet i nära anslutning till de befintliga lokalerna.

”Vi har nu varit fullt verksamma i vårt nya logistikcenter i ett halvår och kan redan se effekten av den utökade lagringskapaciteten samt den geografiska närheten till vår övriga verksamhet. Lagret är utrustat med självstyrande plockrobotar och lagerautomation och på taket har vi solpaneler. Vi kan med trygghet möta framtidens växande hantering av inkommande och utgående gods”, säger Jonathan Lundberg, logistikchef på HMS.

”Området kring Lokstallarna har ett historiskt värde som dåtidens kommunikationshub. Att få modernisera och varsamt utveckla platsen gör att dess betydelse kan leva vidare med anpassning till dagens krav och förutsättningar”, säger Carl-Johan Berthilsson, affärsenhetschef på Corem.