Ny utbyggnad av Power Logistics centrallager klar i Skillingaryd

Invigning i Skillingaryd. Foto: Prologis

Elektronikjätten POWER fortsätter växa med en utbyggnad av sitt centrallager i Skillingaryd, som omfattar 20 000 kvadratmeter. Utbyggnaden sker i samarbete med Prologis, ett företag inom logistikfastighetsbranschen.

Prologis har färdigställt utbyggnaden av POWER Logistics centrallager i Skillingaryd, utanför Jönköping. Det nya lagret på 20 000 kvadratmeter gör att den totala ytan nu uppgår till 110 000 kvadratmeter. Utbyggnaden inkluderar åtta nya lastportar samt infrastrukturella förbättringar såsom laddstationer för elbilar och hyllsystem. Anläggningen är strategiskt belägen vid E4 och nära viktiga järnvägsförbindelser för att underlätta varutransport.

Byggnaden är designad för att uppnå BREEAM-certifieringen "Very Good" och har ett tak förberett för solpaneler. Dessutom har naturliga blomsterfält samt sandbankar och dyner anlagts för att stödja lokal biologisk mångfald.

"Den nya expansionen ger oss viktiga faciliteter för att hantera våra växande volymer och optimera logistiken. De extra lastportarna och den nya utfarten är centrala för vår verksamhet och kommer att stärka vår kapacitet och effektivisera våra processer," säger Casper Ödeen, utvecklingschef på POWER Logistics.

Prologis och POWER Logistics har samarbetat under de senaste 13 åren och genomfört två tidigare expansioner. Det nya avtalet mellan parterna är ett 10-årigt Clear Lease-avtal, där Prologis ansvarar för fastighetens underhåll och förvaltning.