SALTO Wecosystem investerar i Belter för att utveckla framtidens paketdistribution

SALTO WECOSYSTEM investerar i Belter Foto: Salto

SALTO Wecosystem har tillkännagett en investering i företaget Belter, som utvecklar innovativa lösningar för paketskåp. Investeringen syftar till att förändra paketdistributionen genom att kombinera smart teknik med hållbara lösningar.

Företaget har specialiserat på passerkontroll och identitetshantering, har förvärvat en minoritetsandel i nederländska Belter. Detta sker som en del av det nederländska företagets senaste investeringsrunda. Samarbetet fokuserar på att modernisera paketbranschen med hjälp av smarta leveranslösningar och ny teknik för paketskåp.

Bakgrunden till investeringen är ett växande behov av hållbara leveransalternativ, då städer står inför ökade krav på att minska både utsläpp och trängsel. Samtidigt förväntar sig konsumenterna allt snabbare och mer bekväma leveranser. Belters mål är att erbjuda flexibla och autonoma paketskåp i olika storlekar som kan anpassas efter kundernas behov.

Investeringen understryker båda företagens ambition att utveckla och implementera nya lösningar för framtidens paketleveranser.

"Vi inspireras att använda våra respektive styrkor och expertis för att forma framtiden inom paketleveranser. Vår investering förstärker vårt engagemang när det gäller att driva tillväxt och leverera innovativa lösningar" Elmar Hartmann, CEO för Gantner