Greencarrier Group expanderar

Stefan Björk, ägare av Greencarrier Group och Nicolas Myrén, VD för Maritime Transport & Agencies. Foto: Greencarrier

Det internationella logistik- och transportföretaget Greencarrier Group utökar sin konsolideringsverksamhet med nya kontor i Hamburg och Singapore. Investeringen är del av en långsiktig plan på att stärka konsolideringserbjudandet inom koncernen. I samband med expansionen byter det Greencarrier-ägda företaget Maritime Transport & Agencies namn till Greencarrier Consolidators.

 Det familjeägda företaget Greencarrier Group har i över 40 år specialiserat sig på hållbara logistiklösningar. Med utgångspunkt i Norden och Baltikum planerar företaget nu att expandera sin konsolideringsverksamhet till nya marknader genom att öppna kontor i Tyskland och Singapore. En investering som förväntas ge ökad kontroll och öppna upp för nya transportvägar:

– Hamburg blir vår knytpunkt för de nordiska länderna. Samtidigt stärker vi erbjudandet mot europeiska marknaden med vår etablering. Singapore är det viktigaste LCL-centret för omlastningsgods och distribution i Sydostasien, för såväl import- som exportgods. De här strategiska etableringarna ger oss ökad kontroll över våra kunders omlastningsgods, samtidigt som vi behåller vårt nära samarbete med partners och agenter i de här regionerna, säger Stefan Björk, ägare av Greencarrier Group.

Satsningarna är en del av en långsiktig plan på att utöka konsolideringsverksamheten i koncernen – och ett strategiskt beslut för att ytterligare stärka varumärket. Som nästa steg i utvecklingen kommer det Greencarrier-ägda företaget MTA att byta namn till Greencarrier Consolidators senare i år.

– Vi är glada över att kunna utöka vår LCL-kapacitet och vårt nätverk, inte bara på hemmamarknaden utan även i Tyskland och Singapore. Vi kommer att få betydligt bättre täckning, synlighet och kontroll och vi hoppas att det kommer att avspeglas i kontakten med våra kunder. Under året kommer vi även att fortsätta investera i våra huvudmarknader i Norden och Baltikum, framför allt genom att rekrytera fler talanger och utveckla medarbetarna, säger Nicolas Myrén, VD för Maritime Transport & Agencies