Bring testar ny elektrisk lastbil i Örebro

Volta Trucks. Foto: Bring

Under oktober ska Bring och Volta Trucks genomföra ett pilottest i Örebro. Pilottestet innebär att Bring under två veckor testar Volta Zero, en helt elektrisk lastbil i distributionen.

Lastbilen är helelektrisk, och designen med låg förarposition och förbättrad sikt ska öka säkerheten för både förare och andra trafikanter. Föraren centralt placerad i förarhytten, i en betydligt lägre position än med en vanlig lastbil. Eftersom det finns förardörrar på båda sidor kan chauffören välja att stiga ur på den sida det är säkrast.

"Det här testet ger oss en chans att testa en ny typ av lastbil och utvärdera hur den elektriska lastbilen presterar i vår dagliga verksamhet", säger Lars Furunäs, regionchef på Bring.

Lastbilen har en räckvidd på upp till 20 mil per laddning samt en lastkapacitet på cirka 7,5 ton, vilket gör den väl lämpad för stadsdistribution. Syftet med pilottestet är att utvärdera hur den presterar under verkliga körförhållanden och hur den kan integreras i logistikföretaget dagliga logistikverksamhet.

- Genom det här testet kan vi få värdefull feedback på hur Volta Zero fungerar i en verklig distributionsmiljö, säger Mats Nordin, Business Development Manager, Nordics på Volta Trucks.