Ny "Smart Port"-lösning i Puttgarden och Rødbys hamnar

Foto: Surikat

Scandlines trafikerar två färjelinjer med hög kapacitet och frekvens mellan Tyskland och Danmark. I ett nära samarbete med Scandlines kommer svenska techföretaget Surikat under 2023 säkra implementeringen av sina innovativa Lynx SaaS TOS- och GOS-lösningar, tillsammans med edge-hårdvara, för att automatisera Scandlines terminalverksamhet.

Den första utbyggnaden kommer att ske i Scandlines hamnar Puttgarden och Rødby. Leveransen omfattar självbetjäningsförsäljning och incheckning, dynamisk körfältshantering och automatiserad lastning och lossning - för gods, fotpassagerare och bilar. Den här smarta hamnlösningen kommer att ta Scandlines till frontlinjen inom hamnautomation i Europa och ta kundupplevelsen av färjeresor till nästa nivå.

"Detta projekt är ett viktigt steg och en hörnsten i Scandlines strategi att fortsätta att vara det föredragna resevalet för både kunder som ska på semester, som vill handla i vår BorderShop och våra fraktoperatörer som reser till och från Skandinavien och Kontinentaleuropa"säger, Michael Guldmann Petersen, COO Scandlines.

Surikat kommer att ta med sig sin erfarenhet av att digitalisera och automatisera många andra terminaler över hela Europa och utomlands till detta gemensamma projekt och skapa en "Smart Port"-lösning som kommer att ge bästa möjliga kundupplevelse till alla Scandlines kunder.

"Vi är mycket glada över att Scandlines har valt Surikat och Lynx för att göra Scandlines hamnar till "framtidens hamnar". Vi ser fram emot att dela med oss ​​av vår samlade kunskap när vi implementerar vårt Lynx-system, den mest avancerade Smart Port-lösningen på marknaden, och vi ser fram emot en lång och produktiv affärsrelation med Scandlines", säger Andreas Karlsson, VD på Surikat AB, Sverige.