Jetpak förvärvar Budakuten

Foto: klara vernarcova/unsplash

Jetpak Top Holding AB har genom sitt dotterbolag Jetpak Malmö AB nyligen tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det svenska kurirbudsbolaget Budakuten i Malmö AB.

Initialt förvärvsbelopp uppgår till 10 miljoner svenska kronor på skuldfri basis. Därutöver kan tilläggsköpeskilling om maximalt 15 miljoner svenska kronor komma att utgå. Tilläggsköpeskillingen är beroende på uppnådda EBITDA resultat för räkenskapsåren 2023 – 2025. Förvärvet betalas kontant.

Budakuten har sin bas i Malmö och verksamheten bygger på lokala kurirbud, i kombination med slingor i Skåne och till Köpenhamn, men även med längre direkttransporter inom Norden och söderöver. Bolaget hade en årsomsättning 2022 uppgående till 25,6 miljoner svenska kronor med ett rörelseresultat uppgående till 3,8 miljoner svenska kronor.

”Förvärvet av Budakuten innebär ytterligare ett steg för att säkerställa Jetpaks framtida tillväxt och strategiska position i Sverige och Norden. Budakuten har positionerat sig som en stark aktör inom expresslogistik i Södra Sverige, och jag är glad att nu kunna välkomna Budakuten in i Jetpakfamiljen”, säger Jetpaks VD Kenneth Marx.