Världsledande Vaisala gör det igen - nya modulära Indigoserien uppnår tillförlitliga miljömätningar i de tuffaste omgivningar

Sedan starten 1936 har finska Vaisala - global ledare inom miljömätningar och industriella mätningar - producerat instrument för att mäta parametrar som exempelvis relativ luftfuktighet, daggpunkt, temperatur och tryck. Deras mätutrustning används såväl flitigt av läkemedelsindustrin som för att hålla koll på Mars atmosfär. Med sin nya flexibla Indigoserie vill Vaisala göra ett ännu större avtryck på miljön och marknaden.

-Vår Indigoserie är en ny generation Vaisalaprodukter med modularitet som nyhet, vilket gör att mätinstrumenten kan anpassas för olika behov och verksamheter, säger Klas Myréen, chef för Vaisala industriella mätningar, EMEA nord och öst, när Indigoserien presenteras på ProcessTeknik-mässan i Göteborg.
 

En utveckling av Vaisalas föregångssensor

Det är 50 år sedan Vaisala förändrade marknaden med sin banbrytande fuktmätningssensor Humicap. Indigoserien baseras på denna sensor och proberna har designats för att vara enkla att använda. För industriell produktion är det nödvändigt att hålla koll på processparametrarna för att få högkvalitativa slutprodukter och effektiva tillverkningsprocesser. Även biogas och koncentration av vätskor är parametrar som kan mätas med de olika produktvarianterna i Indigoserien.
 

Läkemedelsbranschen och logistikföretag måste garantera rätta förvaringsförhållanden

Mätinstrumenten för luft används främst av industrin för torkning och ventilation, datacenter, batteritillverkare, livsmedelsindustrin och inom life science.

-En stor del av läkemedelsföretagen på Fortunes 500-lista använder våra mätverktyg för att säkerställa rätta förvaringsförhållanden, säger Klas Myréen.

Även logistikföretag som PostNord använder sig av Vaisalas monitoreringsverktyg - som mäter temperatur och fukt - för att övervaka att varorna förvaras i enlighet med alla krav som ställs inom logistikbranschen.
 

Robusta sensorer för industriella miljöer

Indigo500-serien är storsäljare på den processtekniska sidan och kan mäta upp till två parametrar. Stabila transmittern Indigo300 är enkanalig och kan även användas för fristående övervakning. Indigo500 och 300 är tåliga och passar bäst för industriella miljöer. Det finns möjlighet att använda instrumenten utan display.

Multiparametrar lämpliga för sjukhusmiljöer

Indigo200-serien är av plast och bättre lämpad för renare miljöer som sjukhus. Proberna är modulära och du byter enkelt ut en probeenhet.

-De går även att köra utan transmitter direkt till PC, säger Klas Myréen.

Meteorologiska pionjärer

Vaisalas tillförlitlighet under de mest extrema förhållanden bevisas av den rymdsäkra tekniken. NASA har framgångsrikt använt deras instrument på Mars sedan 2021 för att mäta fukt och tryck från rymdbilen Perseverance. Mätningar utgör grunden för forskningen om Mars, därför är det oerhört viktigt att apparaturen på planeten fungerar i alla lägen.

Kärnan tillverkas inhouse

Vaisala utmärker sig i branschen genom att tillverka de viktigaste sensorerna själva - därmed har man full kontroll över hela processen från början till slut.

-Produkterna är ytterst noggranna och omtalade för sin långtidsstabilitet. Dessutom är de relativt underhållsfria.
 

Hållbarhet sitter i benmärgen

Vaisala lever som de lär och satsar på lastbilstransporter inom Europa istället för flyg för att reducera utsläpp. De har bland annat hamnat i topp på Financial Times lista över europeiska klimatledare.

-Miljön sitter i Vaisalas strategi. Vi tänker hållbart i varje steg, säger Klas Myréen med eftertryck.

b

För mer information:

Klas Myréen,

Klas.Myreen@vaisala.com

+358 40 546 3653