Lagring och plockning i ett och samma system

Lagerautomaten. Foto: SSI Schäfer

Effektivitet och ergonomi utgör centrala prioriteringar för dagens företag. En smart lagerlösning är ofta avgörande för att uppnå detta vilket SSI Schäfers SSI Logimat är ett exempel på. Lagerautomaten kombinerar lagring och plockning i ett enhetligt system. Genom att använda sig av goods-to-person-principen minskar den tidsåtgången för plockning samtidigt som den minskar den fysiska belastningen för lagerarbetare. Hissfunktionen justerar höjden på varje tråg efter användarens längd, vilket sätter standarder för prestanda och ergonomi inom lagring.

Lotta, Sales Manager på SSI Schäfer, berättar om lagerautomatens egenskaper:
– Lagerautomaten är inte bara en platsbesparande lösning, utan ökar också plockeffektiviteten betydligt. Vårt system är designat för att möta användarnas individuella behov, säger Lotta.

En annan viktig egenskap hos lagerautomaten är dess flexibilitet och kompatibilitet med alla typer av affärssystem, inklusive SAP. Som certifierad SAP-partner finns det en  möjlighet att erbjuda integrering av lagerautomater för de kunder som använder affärssystemrt.

– Våra kunder är överraskade över hur mångsidig och anpassningsbar lagerautomaten är. Oavsett om det gäller små komponenter eller större varor, kan systemet konfigureras för att möta specifika krav. Detta gör produkten till en värdefull investering för företag som vill optimera sin lagerhantering, fortsätter Lotta.

Lagerautomaten är inte bara en standardprodukt. Den är också en del av en större helhetslösning som kan kombineras med andra produkter. Exempelvis transportband för att skapa effektiva arbetsflöden. Dess driftsäkerhet och långa livslängd gör den till en värdefull tillgång för alla typer av lager. SSI Schäfer ser en stor potential för lagerautomaten hos kunder som behöver effektivisera sitt lager utan att kompromissa med ergonomin. Med dess förmåga att spara utrymme, öka effektiviteten och förbättra arbetsmiljön, är det en lösning som möter de moderna företagens behov.