Catena uppför ny logistikanläggning med cityläge i Malmö

Den nya anläggningen blir 13 700 kvm stor och uppförs på fastigheten Sockret 4 i Malmö Foto: Catena

Catena investerar 195 miljoner kronor i en ny logistikanläggning med stora kontorsytor i Malmö, rapporterar Intelligent logistik. En nioårig hyresavtal har säkrats med e-handelsföretaget Rugvista.

Den nya anläggningen, som uppförs på fastigheten Sockret 4 i Malmö, sträcker sig över 13 700 kvm och är en del av bolagets satsning i området. Placeringen i Malmös centrala hamnområde med närhet till järnväg samt enkel tillgång till E6 och E20 gör den synnerligen attraktiv. Fastigheten omfattar totalt 42 000 kvm och kommer nu att vara helt bebyggd, inklusive installationen av solceller på taket och en miljöcertifiering, skriver Intelligent logistik.

Rugvista, som är väl etablerade inom onlineförsäljning av mattor och noterade på Nasdaq First North Premier, kommer att använda de nya lokalerna för sitt huvudkontor. Detta nioåriga hyresavtal inkluderar både lager, logistik och generösa kontorsutrymmen, vilket markerar en viktig milstolpe för båda parter.

"Vi är entusiastiska över att anpassa dessa moderna lokaler efter vår verksamhet. Hållbara lösningar är en viktig del av byggprocessen och anläggningens framtid. Samarbetet med Catena är något vi ser fram emot att fortsätta," säger Michael Lindskog, VD för Rugvista till Intelligent logistik.

Denna etablering är en del av Catenas strävan att främja utvecklingen av Malmös hamnområden genom att introducera genomtänkta logistikanläggningar som förhöjer områdets attraktivitet.