Unity Line och Trelleborgs Hamn förlänger avtalet

Jaroslaw Kotarski, vd för Unity Line, Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn och Jacek Wisniewski, vd för Euroafrica, med det nya avtalet. Foto: Trelleborgs Hamn

Det polska rederiet Unity Line och Trelleborgs Hamn förlänger sitt avtal i fem år! Sedan 2007 har Unity Line trafikerat linjen mellan Trelleborg och Swinoujscie med stadigt ökande trafik. Trelleborgs Hamn är ledande inom frakt till Polen och har sett en årlig ökning på över tio procent under rederiets tid vid hamnen.

Det polska rederiets nya fartyg Epsilon kommer att börja trafikera i januari 2024 och ersätta m/s Galileusz. Med en kapacitet på 3 000 lastmeter blir fartyget det största fartyget på linjen och nästan dubblerar kapaciteten från tidigare. 

"Trelleborgs Hamn har investerat för att kunna ta emot större, effektivare och modernare fartyg. Vi ser väldigt positivt på denna utveckling och vi kommer, förutom Epsilon, att förlägga våra två andra nya fartyg som för närvarande byggs i Polen och som kommer att färdigställas 2025 respektive 2026, på linjen Trelleborg–Swinoujscie, säger Jaroslaw Kotarski, vd för Unity Line.

"Vi är mycket glada över att Unity Line väljer att satsa och utveckla sin verksamhet i Trelleborg genom att lägga sina nya fartyg i trafik mellan Trelleborg och Swinoujscie, vilket förstärker vår position som Skandinaviens största RoRo-hamn", säger Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn.

b
Trelleborgs Hamn från ovan. Foto: Trelleborgs Hamn