Niam säkrar logistikfastighet i Arlandastad

Logistikfastighet i Arlandastad. Bild: Niam

Niam har tecknat ett förvärvsåtagande av en last-milefastighet i Arlandastad, med direkt anslutning till E4-motorvägen, Arlanda flygplats, Rosersberg och Mälardalen. Byggnaden kommer att vara i toppklass när det gäller hållbarhet och teknik. Projektet är utformat för att få det högsta betyget, BREEAM SE Excellent, när det är klart.

"Med detta förvärv utökar Niam sin logistikportfölj och betonar vårt engagemang för segmentet och tillgångar som är skräddarsydda för att möta långsiktiga regionala krav. Denna transaktion visar vår flexibilitet för olika affärsstrukturer och profiler, i detta fall en framåtriktad affärsöverenskommelse där Niam tar på sig uthyrningen. Vi fortsätter att söka logistikförvärv i Norden, vår dynamiska affärsmodell resoneras över alla segment i hela regionen", säger Henrik Gerdin, fondförvaltare på Niam.

"Vi är mycket glada över att ha säkrat denna fastighet av klass A på en primär plats i Storstockholm. Storleken och specifikationen av den 15 000 kvm stora byggnaden anses vara attraktiv för hyresgäster och lämplig för platsen", tillägger Tobias Brynjer, direktör på Niam.

Fastigheten utvecklas av OOF Group, och avslutningen mellan Niam och OOF kommer att äga rum vid färdigställandet av projektet, 2025.