Catena förvärvar DSV:s logistikanläggningar i Landskrona

Fastigheten Örja 1:22 sedd ovanifrån. Bild: Catena

Catena har förvärvat en logistikanläggning i Landskrona från DSV Road Holding A/S, vilket lägger till cirka 180 000 kvm till deras fastighetsportfölj. Överlämnandet av fastigheten sker samtidigt som avtalet undertecknas.

De nybyggda logistikanläggningarna kommer att hyras av ett dotterbolag till DSV-koncernen, som är verksamma inom transport och logistik i över 80 länder. Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett värde av cirka 2,4 miljarder kronor och finansieras med egna medel. Ett 11-årigt hyresavtal har tecknats i samband med transaktionen.

Fastigheten, belägen vid E6/E20 i Landskrona kommun, har en total yta på cirka 274 000 kvm, varav cirka 180 000 kvm är uthyrningsbara i två nyligen uppförda byggnader. Automatiserade lösningar och kyllagerdelar kommer att finnas i lagerytorna, och ambitionen är att förse anläggningarna med förnybar energi samt möjliggöra laddning av elfordon med överskottsel som överförs till det lokala elnätet.

Det estimerade driftsöverskottet uppgår till cirka 147 Mkr. Det svenska huvudkontoret för DSV som återfinns på grannfastigheten utgör ej del i förvärvet. Så sent som i mars 2024 förvärvade Catena fastigheten Tornbornahögen 7 i Ättekulla industriområde i Helsingborg av samma säljare.