Ny fastighet förvärvad i Södertälje för NetOnNet

Bild: NetOnNet

LEJE Fastigheter har nyligen förvärvat markfastigheten Målskytten 2 på Målvaktsvägen 5 i Vasa handelsområde, Södertälje. Den detaljplanelagda fastigheten omfattar en markareal på 8 407 kvadratmeter och har tidigare ägts av JSR Fastigheter AB.

I samband med förvärvet har ett flerårigt hyresavtal undertecknats med NetOnNet, en framstående leverantör av hemelektronik i Sverige. Bygglov för en lagershop på cirka 3 000 kvadratmeter har beviljats, och byggstart har redan ägt rum med planerat tillträde i november 2024.

Fastigheten, som har en strategiskt belägen skyltning mot E20, anses vara idealisk för NetOnNet. Markus Frisk från LEJE Fastigheter kommenterar att fastigheten passar väl in i deras befintliga bestånd och att de är nöjda med affären. Byggnaden kommer också att miljöcertifieras.

Södertälje har länge varit ett eftertraktat område för etablering av en större lagershop för NetOnNet. Peter Andersson, ansvarig för etableringar på NetOnNet, uttrycker sin tillfredsställelse över att kunna erbjuda sitt omnichannel-koncept till Södertäljes invånare. Detta innebär att kunderna kan börja sin köpresa online och avsluta den fysiskt i butiken till låga lagerpriser, vilket enligt Andersson passar väl in i dagens handelsmönster.

Genom denna etablering täcker elektronikföretaget inte bara en vit fläck på sin etableringskarta utan förstärker också sin närvaro i en stad som redan är gynnsam för deras e-handel.