Descartes förvärvar BoxTop Technologies för cirka 13 miljoner USD

Göteborgs hamn. Foto: Pål-Nils Nilsson / Wikimedia Commons

Descartes Systems Group, en global leverantör av logistiklösningar med närvaro över hela Norden, har nyligen förvärvat BoxTop Technologies Limited (BoxTop), en aktör inom Shipment Management.

BoxTop specialiserar sig på att hjälpa leverantörer av logistiktjänster att effektivt hantera sina frakter genom digitalisering och integrering i ett omfattande logistiknätverk.

"Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med BoxTop under ett antal år och det här var nästa logiska steg i vårt partnerskap", säger Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers på Descartes, och fortsätter:

– BoxTop har en utmärkt lösning för små och medelstora leverantörer av logistiktjänster och vi ser en möjlighet att integrera den med fler lösningar på GLN. Detta kommer att hjälpa oss att leverera mer värde till BoxTops kunder och expandera till fler länder i Europa.

Företaget är baserat i Windsor, England och erbjuder en plattform som täcker allt från offert till slutlig leverans, vilket möjliggör säker och effektiv hantering av transportprocesser för logistikleverantörer. Deras samarbete med Descartes GLN har också möjliggjort för kunder att få insyn i sina försändelser oavsett transportmetod, samt att hantera elektroniska tulldeklarationer.

Edward J. Ryan, VD för Descartes, understryker logistikleverantörers fortsatta betydelse i den globala ekonomin och vikten av att digitalisera deras verksamheter. Han poängterar att Descartes genom förvärvet av BoxTop stärker sin förmåga att erbjuda omfattande lösningar för att säkerställa säker och effektiv hantering av fraktförsändelser.