Nytt miljonavtal - MoveByBike expanderar med Airmee

Foto: paolo-feser-1MFqJzNUwOM-unsplash

MoveByBike Europe AB meddelade nyligen att de har tecknat ett nytt avtal med Airmiz AB, handlande under namnet Airmee, värt mellan 15 och 20 miljoner kronor per år. Avtalet sträcker sig över 12 månader och förlängs automatiskt med ytterligare 12 månader om ingen uppsägning sker tre månader före avtalstidens slut.

Detta markerar en betydande expansion av det nuvarande samarbetet mellan företagen, inklusive en återetablering av en cityhubb i Göteborg.

Företagen inledde sitt samarbete 2022, begränsat till leveranser i Stockholm. Det nya avtalet utökar samarbetet till att även omfatta Malmö och Göteborg, med totalt 39 cyklar som planeras att rullas ut före årets slut.

Det ekonomiska värdet på 15-20 miljoner kronor beror delvis på volymen av leveranser men inkluderar även intäkter från reklam. Airmee använder en "white label"-lösning där e-handlare kan branda fordonen med sin egen reklam. MoveByBikes cyklar, utrustade med stora skåp och synlighet på gator och torg, erbjuder betydande potential för reklamexponering.