Niam köper logistikfastighet i Jönköping

Logistikfastigheten i Torsvik, Jönköping. Foto: Cushman & Wakefield

Niam har köpt en logistikfastighet av strategisk betydelse i Torsvik, Jönköpings kommun. Torsvik är välkänt som ett av de främsta logistiknaven i Norden. Fastigheten har successivt utökats och omfattar nu 112 000 kvadratmeter.

Fastigheten har automatiserade höglager, direkt järnvägsanslutning och miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use Very Good och är fullt uthyrd till Elgiganten Logistics, en långvarig hyresgäst sedan byggnadens färdigställande. Anläggningen fungerar som hyresgästens distributionscenter och försörjer alla kedjans butiker, hubbar och onlinekunder i Norden från sitt högt automatiserade lager.

"Med denna transaktion utökar Niam sin logistikportfölj till 285 000 kvadratmeter. Vi ser fram emot att samarbeta med Elgiganten och vidareutveckla fastigheten", säger Henrik Gerdin, Fund Manager på Niam.

Säljaren är en tysk fond förvaltad av DWS. För fastighetsbolaget innebär köpet ett stort steg i deras satsning på logistiksektorn i Norden. Fastighetens strategiska läge och avancerade teknik gör den till en central del i deras portfölj.