Peter Ervasalo - från DHL till Posti Group som ny vd

Peter Ervasalo. Foto: Posti Group

Det finska statligt ägda logistikföretaget Posti Group har utsett Peter Ervasalo till ny vd för sin svenska verksamhet. Ervasalo tillträder rollen den 28 oktober och kommer att ansvara för företagets verksamhet i Sverige, där Posti Group har cirka 1 200 anställda och är verksamt i städer som Borås, Jönköping och Stockholm. Ervasalo kommer även att ingå i koncernens ledningsgrupp.

Företagets verksamhet i Sverige drivs för närvarande under varumärket Aditro Logistics. Ervasalo kommer att fokusera på att stärka företagets tillväxt och närvaro på den svenska marknaden. Målet är att göra Posti Group till en ledande aktör inom lager- och logistiktjänster i Sverige och Norden. Företaget har för närvarande åtta lager i Sverige och ett i Norge, med en sammanlagd lageryta på nästan 300 000 kvadratmeter.

Peter Ervasalo har en gedigen bakgrund inom logistikbranschen. Han kommer senast från en position som vd för DHL Express i Sverige och har även varit del av den europeiska ledningsgruppen där. Med nästan 20 års erfarenhet från DHL, samt tidigare erfarenheter från TNT och UPS, bedöms han ha de rätta kvalifikationerna för att leda Posti Group i Sverige under den planerade tillväxtfasen.

– Posti är en institution i Finland med nästan 400 års historia och ett starkt syfte – att alltid och ansvarsfullt leverera viktiga och betydelsefulla saker till människor. Möjligheten att få leda företaget i denna tillväxtfas kunde jag inte tacka nej till. Jag ser fram emot att bidra till utvecklingsresan mot att bli den ledande logistikoperatören i Östersjöregionen, säger Peter Ervasalo, blivande vd för Posti Groups svenska verksamhet.