Niam inleder stort logistikprojekt i Örebro

På fastigheten planeras uppförande av en logistikfastighet om cirka 24 000 kvadratmeter. Foto: Niam

Niam och Nordsten Development har köpt 60 000 kvadratmeter mark för logistikändamål i Palmbohult, Örebro. På fastigheten planeras uppförande av en modern logistikfastighet om cirka 24 000 kvadratmeter. Det strategiska läget är tänkt att ge god tillgång till Stockholm, Oslo och Göteborg.

Byggstarten är planerad till hösten 2024 och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM, med målet att nå betyget Outstanding. Logistikbyggnaden som planeras att uppföras på området ska bli cirka 24 000 kvadratmeter stor. Palmbohult är ett cirka 50 hektar stort verksamhetsområde beläget väster om motorvägen E18/E20 och söder om centrala Örebro, med närhet till flygplatsen.

– Det här är vår femte transaktion inom logistik under det senaste året, och portföljen uppgår nu till cirka 310 000 kvadratmeter Som en del av vår långsiktiga strategi fortsätter vi att söka logistikobjekt i hela Norden, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.   

"Anläggningen blir Nordsten Developments första projekt i Örebro och vi ser fram emot samarbetet", säger Christoffer Bööj, styrelseordförande för Nordsten Development.