Brogymnasiets transportutbildning nominerad till årets transportskola

Kristinehamns transportutbildning har blivit nominerad till årets transportskola av Transportfackets Yrkes-och Arbetsmiljönämnd. Foto: Kristinehamns kommun

Kristinehamns Brogymnasium har fått en prestigefylld nominering av Transportfackets Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA). Utbildningen är en av åtta skolor i Sverige som kan bli utsedd till årets transportskola.

Brogymnasiets transportutbildning i Kristinehamn har blivit en av de åtta skolor som nominerats till utmärkelsen "Årets transportskola". Nomineringen görs av Transportfackets Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA), en branschorganisation som årligen uppmärksammar de skolor som på olika sätt förbättrar kvaliteten på transportutbildningar i Sverige.

För att bli nominerad ställs höga krav på skolorna. TYA bedömer bland annat hur stor andel av eleverna som tar examen och hur skolan arbetar med att förnya undervisningen. Målet är att öka kvaliteten på utbildningen och förbättra elevernas möjligheter att få anställning efter examen. Nomineringen grundas på en samlad bedömning av dessa kriterier.

Totalt finns cirka 90 transportutbildningar i Sverige, och endast de mest framstående nomineras till priset. Förutom äran och ett diplom belönas vinnaren med 10 000 kronor samt en friplats för en elev att tävla i Yrkes-SM i Stockholm 2026.

Priset delas ut vid konferensen Transportkompetens, där årets transportskola koras. Detta arrangemang är en möjlighet för branschens aktörer att diskutera utvecklingen av transportutbildningar och utbyta erfarenheter.

Nomineringen av Brogymnasiets transportutbildning är ett erkännande av skolans arbete med att skapa en utbildning som inte bara uppfyller branschens krav, utan även ger eleverna goda förutsättningar för framtiden. Om Brogymnasiet vinner utmärkelsen, innebär det inte bara ett tillskott till skolans rykte, utan också ytterligare möjligheter för eleverna att utvecklas inom transportsektorn.

Källa: Kristinehamns gymnasium