Stena blir ensam ägare till NTEX

Niclas Mårtensson. Foto: Stena Line

Stena har förvärvat de sista tjugofem procenten av aktierna i transport- och logistikföretaget NTEX och blir därmed ensam ägare till transport- och logistikföretaget. Affären väntar nu på myndigheternas godkännande.

Stena, som tidigare ägde 75 procent av transportföretaget, har nu köpt de återstående aktierna och blivit ensam ägare. Det snabbt växande NTEX har etablerat sig som en stor aktör inom transport och logistik, med 20 kontor i 12 europeiska länder, över 1 000 anställda och en omsättning på cirka 4 miljarder kronor. Företaget, som grundades och leddes av Thomas Ström, äger och hyr in cirka 1 500 lastbilar och driver 16 egna terminaler och lager.

Företaget gick in som majoritetsägare i transport- och logistikföretaget år 2020 och stärker nu sitt grepp om företaget genom att bli ensam ägare. Enligt Stena Lines VD och NTEX styrelseordförande, Niclas Mårtensson, är köpet ett led i att fördjupa förståelsen för transportsektorn på olika marknader. Detta, menar han, ska i sin tur bidra till att optimera Stenas produktportfölj och stärka bolagets konkurrenskraft.

”Det är förstås med blandade känslor som jag säljer resterande del av det jag startat och byggt upp. Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet mot alla anställda. Det är en otrolig grupp människor som jag haft äran att anställa och arbeta med och deras insatser har varit avgörande för den framgång vi uppnått”, säger Thomas Ström, NTEX grundare och VD.

Affären är föremål för godkännande från relevanta myndigheter.