Nordiska logistikjättar ansluter sig till Amazons klimatinitiativ

Postnord, Posten Bring och Instabee ansluter sig till initiativet och gör därmed Airmee sällskap. Foto: alex haney/unsplash

Enligt nyhetssajten Ehandel har även de nordiska logistikföretagen Postnord, Posten Bring och Instabee valt att ansluta sig till The Climate Pledges klimatinitiativ. Initiativet startades av Amazon och Outrage + Optimism och målet är att uppnå netto-noll koldioxidutsläpp senast 2040, vilket är tio år före målet i Parisavtalet. 

Klimatinitiativet The Climate Pledge, grundat av Amazon och Outrage + Optimism har som mål att nå netto-noll koldioxidutsläpp senast 2040, vilket är tio år tidigare än vad Parisavtalet stipulerar, skriver Ehandel.

Genom åren har flera globala företag, som Pepsico, Microsoft, Best Buy, IBM, Uber och Visa, anslutit sig till initiativet, med Amazon som en av de mest framstående aktörerna. Nu har även tre stora nordiska logistikföretag, Postnord, Posten Bring och Instabee, valt att gå med i initiativet, vilket gör att de följer i kollegan och konkurrenten Airmees fotspår, som undertecknade avtalet tidigare .

De företag som ansluter sig till The Climate Pledge förbinder sig att regelbundet mäta och rapportera sina växthusgasutsläpp samt utveckla och genomföra åtgärder för att minska sina koldioxidutsläpp. Den svenska kvartettens åtaganden fokuserar specifikt på att nå nollutsläpp från sina leveranser .

Källa: Ehandel