Peter Friberg tar över rodret som ny vd på Erling Andersson Åkeri

Peter Friberg. Foto: Tempcon

Tempcons dotterbolag Erling Andersson Åkeri (EA Åkeri) meddelar att Peter Friberg tillträder som ny vd den 1 oktober 2024. Friberg, som redan har en nära koppling till EA Åkeri genom sitt parallella uppdrag som vd för systerbolaget PL Frakt, tar nu över rodret på EA Åkeri med målet att stärka företagets position.

Peter Friberg har under det senaste året arbetat nära EA Åkeri. Hans dubbla roll som vd för både EA Åkeri och PL Frakt är tänkt att öppna upp för ett fördjupat samarbete mellan de två bolagen, något som förväntas skapa synergieffekter och driva affärsutvecklingen framåt.

"Vårt fokus kommer att ligga på kvalitet, hållbarhet och att bibehålla de starka kundrelationer som vi är kända för, säger Peter Friberg, ny vd på EA Åkeri.

"Hans starka ledarskap, tillsammans med hans djupa förståelse för branschen och företaget, kommer att vara avgörande för att vi ska kunna ta nästa steg i vår utveckling och fortsatt leverera marknadsledande lösningar för våra kunder"!, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

Avgående vd, Stefan Ohlmander, kommer från och med 1 oktober övergå till en roll som Affärsutvecklare. Stefan får ett särskilt ansvar för affärsutveckling inom hela koncernen med fokus på EA Åkeri. Hans uppdrag blir att öka försäljningen genom att utveckla relationerna med både befintliga och potentiella kunder. Stefan kommer också att fungera som en sammanhållande länk för gemensamma kundkontakter inom koncernen.

"Jag ser fram emot att i min nya roll som affärsutvecklare kunna bidra till att utveckla våra affärer ytterligare och fördjupa relationerna med våra kunder, säger Stefan Ohlmander, avgående vd och tillträdande affärsutvecklare på Tempcon Group.