Första spadtaget för Würths nya lager i Örebro

Åsa Sterling, VD Würth Svenska AB, Peter Lindström, logistikchef och Robert Davidsson, Avdelningschef HMB Construction tar första spadtaget för utbyggnaden. Foto: Würth

Würth Svenska AB har påbörjat en betydande lagerutbyggnad vid huvudkontoret i Örebro. Det första spadtaget markerar starten för en utbyggnad på cirka 3 500 kvadratmeter, vilket förväntas öka lagerkapaciteten med 45 %. Denna utbyggnad syftar till att möta den ökade efterfrågan och förbättra logistiklösningarna.

Utbyggnaden kommer att effektivisera arbetsflödena och ge snabbare leveranser samt en bredare produktportfölj. Detta är en del av företagets strategi för att stärka sin position som leverantör till professionella inom sektorer som fordon, bygg, industri och installation.

Peter Lindström, logistikchef på Würth Svenska AB, betonar att utbyggnaden är ett svar på den ökade efterfrågan. Han påpekar att den utmanande omvärlden har fördröjt projektet, men att stödet från koncernen har varit avgörande för att nu kunna inleda arbetet. Lindström framhåller att den nya utbyggnaden inte bara ökar lagringskapaciteten utan också förbättrar arbetsflödena, vilket bland annat innebär att produkter med hög omsättningshastighet kommer att flyttas till det nya plocklagret.

HMB Construction ansvarar för byggprojektet och planerar att färdigställa byggnaden i oktober 2025. Efter att logistikutrustning har installerats förväntas det nya lagret vara i drift vid årsskiftet 2025/2026.