Körber Supply Chain expanderar i Sverige

Kristian Brink, Area Sales Manager, kommer att att ansvara för försäljningen i Skandinavien. Foto: Körber Supply Chain

Ökande krav på effektiv logistik i Norden driver upp behovet av automationslösningar. Körber Supply Chain etablerar därför ett nytt kontor i Kungsbacka för att hantera den växande orderingången.

Behovet av snabb och effektiv hantering av produkter ökar på lager och logistikcenter i Norden. Automationslösningar blir allt viktigare, vilket avspeglas i företagets ökade försäljning. Företaget som specialiserar sig på att erbjuda automationslösningar och logistikhantering för lager och distributionscenter öppnar nu ett nytt kontor i Kungsbacka, utanför Göteborg, för att bättre möta efterfrågan i Skandinavien. En stor del av efterfrågan kommer från dagligvaruhandeln, särskilt inom livsmedels- och läkemedelssektorn.

Det nya kontoret ska både stödja befintliga kunder och utveckla nya affärsmöjligheter för företag i behov av automatiserade logistiklösningar. Företagets lösningar omfattar allt från helhetslösningar med full automation till mindre, specialanpassade insatser för att lösa specifika flaskhalsar i kundernas verksamheter.

En av företagets produkter är den patenterade Layer Picker, en lösning som klarar av att hantera en stor majoritet av varor inom detaljhandeln. Företaget lanserar även en rad digitala verktyg baserade på artificiell intelligens. Dessa lösningar minskar driftstopp, förbättrar datahantering och kan sänka energiförbrukningen.

Tillsammans med Hans Gjers kommer även Kristian Brink att ansvara för försäljningen i Skandinavien.

”Logistikbranschen står inför utmaningar med ökande antal artikler, mer e-handel, ökat fokus på hållbarhet och större oförutsägbarhet i globala leveranskedjor, samtidigt som det är svårt att få tag på nödvändig arbetskraft på många håll” säger Kristian Brink.