SVHL tar vi nästa steg i samarbetet med Östergötlands Stadsmission

Håkan Qvarfordt, platschef på SVHL, Lina Hedenström, vd på NTM, Sanna Detlefsen, direktör på Östergötlands stadsmission och Mattias Ternstedt, vd på SVHL. Foto: SVHL

Svensk Hemleverans utökar samarbetet med Östergötlands Stadsmission. Företaget levererar nu varor till Matmissionen, en butik som erbjuder livsmedel till rabatterade priser för människor i behov. Syftet är att minska matsvinnet och hjälpa utsatta.

Matmissionen säljer överskottsvaror som annars skulle ha kastats. Det ger ekonomiskt utsatta möjlighet att handla billigare samtidigt som resurser tas till vara. Svensk Hemleverans har sedan tidigare samarbetat med Stadsmissionen och bidragit till dess verksamhet.

Det utökade samarbetet gör att fler varor kan distribueras till Matmissionen, vilket underlättar tillgången för kunderna och minskar matsvinnet.

Stadsmissionen arbetar för att hjälpa utsatta och stärka lokalsamhället genom olika sociala projekt.

"Initiativet med Matmissionen bygger på leveranser och som distributionsbolag kan vi bidra. Vi tillhandahåller fordon och chaufför som levererar varor till butiken från lokala leverantörer inom dagligvaruhandeln. På så sätt hjälper vi till att minska matsvinnet och medverkar samtidigt till att utsatta grupper får möjlighet att köpa mat till rabatterade priser. Det känns bra att kunna vidareutveckla och fortsätta bidra till Stadsmissionens viktiga arbete", säger Mattias Ternstedt, VD på Svensk Hemleverans.  

Det utökade samarbetet är i startgroparna och förväntas starta inom kort.