KåKå tecknar långvarigt hyresavtal för ny logistikanläggning i Staffanstorp

Kåkå. Foto: Logicenters

KåKå har skrivit under ett 15-årigt hyresavtal med Logicenters för en ny lagerlokal i Kronoslätts industripark, Staffanstorp. Lokalen kommer att anpassas för hantering av frysta, kylda och torra varor. Byggnaden ska även rymma matsal, konferensrum, gym och kontorsytor. Den nya anläggningen väntas vara klar under andra kvartalet 2025.

Lokalen ligger strategiskt nära Malmö Airport och Öresundsbron, vilket ger korta transporttider till städer som Köpenhamn, Lund och Helsingborg. Den nya byggnaden på Västanvägen i Staffanstorp, Skåne planeras bli omkring 60 000 kvadratmeter. 

Enligt hyresavtalet ska den nya lokalen anpassas specifikt efter företagets verksamhet och logistikbehov. Lokaliseringen i Kronoslätt ger närhet till E6 och E22, vilket underlättar transporter inom Öresundsregionen och vidare till övriga Sverige och kontinenten.

Kåkå har länge varit en aktör på den svenska bagerimarknaden och levererar ingredienser och utrustning till bagerier och konditorier i hela landet. Företagetär idag en del av Orkla Food Ingredients och kommer fortsätta ha sitt huvudkontor i Lomma, trots den nya etableringen.