Alstom satsar på cybersäkerhet för järnvägssektorn

Alstom:s tillvägagångssätt för cybersäkerhet omfattar riskhantering, digital policy och regelefterlevnad, anpassade efter rådande standarder och regelverk. Foto: Alstom

Alstom, en ledande aktör inom järnvägsindustrin, har integrerat cybersäkerhet i kärnan av sin verksamhet för att säkerställa skydd av data och anslutna system.

Företaget har utvecklat en omfattande strategi för att hantera cybersäkerhetens hela livscykel och stödjer järnvägsoperatörer och ägare av järnvägsinfrastruktur i att analysera risker och identifiera sårbarheter.

Företaget är aktivt involverat i utformningen och implementeringen av internationella standarder för järnvägscybersäkerhet och är ständigt uppdaterade för att hjälpa till med riskhantering och regelefterlevnad.

En rad tjänster

För att möta digitaliseringens utmaningar inom järnvägssektorn erbjuder Alstom en rad tjänster som är skräddarsydda för järnvägsbranschens unika behov. Dessa tjänster sträcker sig från enkla revisioner och riskbedömningar till mer omfattande tjänster som kontinuerlig övervakning via ett Security Operations Center (SOC).

Nationella regleringskrav

Alstoms insatser i cybersäkerhet syftar till att skapa en tillförlitlig och säker mobilitet inom järnvägssektorn, oavsett kundens affärsverksamhet, datasekretessbehov eller nationella regleringskrav. Med över 330 experter inom järnvägscybersäkerhet och över 150 genomförda cybersäkerhetsprojekt världen över, står Alstom som en viktig aktör i arbetet mot en säkrare och mer skyddad järnvägsinfrastruktur.

Källa: Alstom