Schweizisk jätte inom logistikautomation expanderar i Gamlestads Smedja

Gamlestads Smedja. Foto: Peab

Nu står det klart att Gamlestads Smedja, Peab Fastighetsutvecklings kontorshus i Göteborg, får sin tredje hyresgäst. I januari 2025 flyttar Swisslog, världsledande inom logistikautomation, sitt nordiska huvudkontor till de moderna lokalerna.

"Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtidsbehov", säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling.

Swisslog, med globala rötter och huvudkontor i Schweiz, är specialiserade på logistikautomation. Genom innovativ robotteknik omvandlar de sina kunders lager och distributionscenter för maximal effektivitet. Deras lösningar omfattar konsulttjänster, konceptstudier och projektgenomförande.

"Med Gamlestads Smedja har vi hittat en kontorslokal som stämmer överens med vår identitet och möjliggör förbättring av våra arbetsprocesser. Området erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter, vilket är en avgörande faktor för att vara en attraktiv arbetsgivare. Vårt nya kontor ger oss också idealiska förutsättningar för att fortsätta vår tillväxtresa," kommenterar Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Företaget planerar att flytta in i de nya lokalerna i januari 2025 och kommer att inta hela sjunde våningen med cirka 1 600 kvadratmeter.

Gamlestads Smedja beräknas vara redo för sina hyresgäster redan i sommar och sträcker sig över en totalyta på 13 000 kvadratmeter fördelade på åtta våningsplan. Fastigheten har starka hållbarhetsreferenser och certifieras med BREEAM på nivån Excellent, med solceller och biotop-tak, även kända som gröna tak.