Kavall i konkurs – från startupsuccé till finansiell kollaps

I företagets konkursansökan anger bolaget att de inte har möjlighet att betala sina skulder och att detta inte är en tillfällig omständighet. Foto: paolo feser/unsplash

Kavall, som för bara tre år sedan var en av Sveriges mest lovande startups, har nu gått i konkurs. Det företag som en gång verkade ha en ljus framtid har snabbt fallit samman och nått sitt slut, rapporterar Break it.

Företaget, grundat av Robin Rendahl, Peter Simon och John Tengberg, specialiserade sig på extremt snabba matleveranser och lyckades under sin kortvariga framgång samla in hundratals miljoner kronor. Sommaren 2022 värderades bolaget till över en halv miljard kronor, enligt Break it.

I början av 2023 köptes Kavall av Mathem, som bytte namn på verksamheten till Mathem Express. När Mathem sedan gick samman med norska Oda, återinfördes det ursprungliga namnet Kavall, och Erel Sherman, tidigare produktchef på Mathem, blev ny ägare och vd.

Break it rapporterar att trots Shermans optimism och planer på att skaffa kapital för expansion fram till slutet av 2025, har Kavall nu ansökt om konkurs. I ansökan erkänner Sherman att bolaget inte kan betala sina skulder och att detta inte är en tillfällig situation.

I juli försökte Kavall samla in pengar genom en crowdfunding-kampanj, men det verkar inte ha räckt till. På företagets hemsida möts kunder nu av ett meddelande om konkurs och att advokat Pierre Petterson från Cirio är utsedd till konkursförvaltare. Mer information väntas.