MoveByBikes dotterbolag i konkurs

MoveByBike meddelar att de kommer att undersöka möjligheterna att fortsätta verksamheten. Foto: Luca Campioni/Unsplash

Chainge ApS, ett dotterbolag till MoveByBike Europe AB, har ansökts om konkurs av en borgenär. Denna ansökan godkändes av en dansk domstol den 13 augusti 2024.

MoveByBike, som äger Chainge ApS, meddelar att de kommer att samarbeta med konkursförvaltaren för att undersöka möjligheterna att fortsätta verksamheten, åtminstone delvis. Bolaget planerar att noggrant utvärdera alla alternativ för att hantera situationen och hitta den bästa lösningen under rådande omständigheter.

Åtgärder för att hantera konkursen

Enligt MoveByBike kommer bolaget att arbeta för att minimera effekterna av konkursen på den övriga verksamheten. Fokus ligger på att genomföra en grundlig analys av möjliga vägar framåt. Det är ännu oklart i vilken omfattning verksamheten kan fortsätta, men bolaget lovar att hålla alla berörda parter informerade om utvecklingen.

Konkursens inverkan på MoveByBike

Konkursen av Chainge ApS kan få konsekvenser för MoveByBike, både ekonomiskt och operativt. Hur detta kommer att påverka bolagets övergripande strategi och framtida planer är ännu inte fastställt. Bolaget har dock uttryckt en avsikt att göra allt som står i deras makt för att hantera situationen på ett effektivt sätt och söka lösningar som kan mildra de negativa effekterna av konkursen.