Ankush Malhotra tar över som koncernchef för Element Logic

Ankush Malhotr tar över stafettpinnen efter medgrundaren Dag-Adler Blakseth. Foto: Element Logics

Ankush Malhotra har utsetts till ny koncernchef för teknik- och automationsföretaget Element Logic. Han efterträder Dag-Adler Blakseth, en av företagets grundare, som lämnar sin operativa roll efter 30 år som ledare.

“Med tanke på den globala expansionen företaget siktar på känns det naturligt att lämna över stafettpinnen nu. Ankush Malhotra är en ambitiös ledare med internationell erfarenhet som vet vad som krävs för att lyckas som globalt företag. Hans ledarstil och principer stämmer väl överens med vad vi på Element Logic står för och strävar efter att vara. Ankush omfattande kunskap i att leda ett tillväxtföretag med varierad komplexitet på en global marknad gör honom till det perfekta valet för vår fortsatta resa”, säger Dag-Adler Blakseth, tidigare koncernchef för Element Logic. 

Blakseth, som grundade företaget för nästan 40 år sedan, har varit avgörande för företagets tillväxt. Nu lämnar han över ansvaret till Malhotra, som har en gedigen bakgrund inom tekniksektorn. Han förväntas leda företaget genom en period av global expansion.

Blakseth uttryckte förtroende för sin efterträdare och betonade vikten av kontinuitet i ledarskapet. Malhotras erfarenhet och kompetens anses vara avgörande för att möta framtida utmaningar och driva vidare utvecklingen av företagets automatiseringslösningar.

Malhotra har sin bas i London och besitter relevant erfarenhet från 18 år på Fluke Industrial – ett företag som är världens största inom sin bransch. Där har han haft flera positioner i såväl USA som Storbritannien, de senare åren som vd för företaget. Han tillträder som ny koncernchef med omedelbar verkan.