Progrits förvärvar Idha Sweden

Från vänster: Jonas Weiss Sandström, VD Idha Sweden, David Norman CTO Idha Sweden, samt Björn Ekström, koncernchef Progrits. Foto: Arvid Hallin

Progrits stärker sin position inom Transportation & Logistics genom förvärv av Idha Sweden AB.

Den nordiska mjukvarukoncernen Progrits har förvärvat det svenska mjukvarubolaget Idha Sweden AB. Idha är ledande inom mjukvara för lagring och analys av färdskrivardata.

Det svenska mjukvarubolaget har utvecklat ett webbaserat system för lagring och utvärdering av digital färdskrivardata sedan 2006. Systemet, Idha Online, hjälper företag inom transportsektorn att säkerställa efterlevnad av lagar genom att spara, analysera och följa upp kör- och vilotider för yrkesförare. Detta förvärv stärker Progrits strategi att utöka sina tjänster inom Transportation & Logistics.

"Idha är ytterligare ett välkommet tillskott till Progritsgruppen, som fortsatt växer med starka bolag för att vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande till både nya och befintliga kunder. Idha Swedens marknadsledande system och breda expertis inom färdskrivardata kommer att stärka några av Progrits nuvarande erbjudanden. Samtidigt kommer Idha Sweden nå ut till fler transport- och verkstadskunder via våra bolag, säger Björn Ekström, koncernchef på Progrits.

Idha Sweden har en stark kundbas i Sverige och planerar nu att accelerera sin tillväxt i Europa. Företaget blir nu ett helägt dotterbolag i Progritskoncernen. 

"Att nu bli en del av Progrits är ett efterlängtat viktigt steg för att genomföra vår långsiktiga expansionsstrategi. Vi ser fram emot att bekanta oss med våra systerbolag och att fortsatt stötta fler åkerier och verkstäder i deras hantering av digital färdskrivardata, både i Sverige och på den europeiska marknaden", säger Jonas Weiss Sandström, VD på Idha Sweden AB.